Veniri

Veniri se izrađuju od vrhunske bezmetalne keramike koja osigurava potpuno prirodnu boju i ton.

Spadaju u domen estetske stomatologije, kod nas su poznati i kao „ljuske“. Keramičke fasete su isključivo estetske keramičke zubne nadoknade i služe prvenstveno za promenu oblika i boje zuba. Veniri su nešto poput “veštačkih noktiju” koji prekrivaju prednju površinu zuba. Postoje slučajevi kada mogu poslužiti i za promenu položaja zuba, kada ortodoncija nije neophodna.

Veniri se izrađuju od vrhunske bezmetalne keramike koja osigurava potpuno prirodnu boju i ton. Važno je istaći da dobro izrađeni veniri ne spadaju, sa njima se može potpuno normalno funkcionisati i konzumirati bilo koja vrsta hrane.

Veoma su popularni kod mlađih pacijenata i javnih ličnosti. U Londonu se reklamiraju kao „Holywood smile“ ili ‘Smile make over’ . Obično je ceo tretman završen u toku dve posete sa razmakom od nekoliko dana.


Da li su veniri dugotrajni?

Veniri su sami po sebi večni. Ne menjaju boju, ne poprimaju pigmentacije od hrane i pića, ne pucaju, ne menjaju oblik. Preporuka je da se menjaju nakon deset godina nošenja, zbog zuba nosača koji sami po sebi nisu postojani već ipak podložni uticaju vremena kao i samom odnosu pacijenta prema njima.

Koje su prednosti venira?

Za razliku od svih ostalih tehnika nadoknada koje se postavljaju na same zube, veniri zahtevaju najmanje brušenja. Postoje slučajevi kada brušenje nije ni potrebno (no-prep veniri). Upravo zahvaljujući tome oni maksimalno čuvaju zubnu supstancu. Prema nekim istraživanjima veniri produžavaju vek prirodnog zuba koji se nalazi ispod njih za čak 60% u odnosu na druge vrste nadoknada. Zbog izuzetne preciznosti izrade, ovakav način nadoknade idealno prijanja uz zub nosač koji prati u glatkim prelazima kao da su njegov prirodan deo. Usled toga ne dolazi do skupljanja naslaga hrane, niti nadražajnog dejstva samog materijala (bezmetalne keramike) na meka tkiva.

Da li su veniri dobro estetsko rešenje?

Bezmetalna keramika od koje su izrađeni, idealno provodi svetlost što omogućava izradu rešenja potpuno prirodnog izgleda, takvog da se ne razlikuju od prirodnih zuba. Sa druge strane, na zahtev pacijenata, venire mogu biti izrađeni i u izuzetno beloj boji.

Kontaktirajte nasPratite nasCopyright by Bloomdental 2020. All rights reserved.