Estetska medicina

TRETMANI ZA UBLAŽAVANJE BORA, HIJALURONSKI FILERI


TRETMANI ZA UBLAŽAVANJE BORA


Tretman za ublažavanje bora je jedinstvena nehirurska metoda kojom se aplikovanjem odredjene količine supstance prečišćenih proteina iz prirode, ispod kože,  parališu tačno odredeni mišici koji učestvuje u mimici lica. Na ovaj način smanjuju se i uklanjaju bore na licu koje su nastale upravo mimikom, odnosno mrštenjem ili podizanjem odredjenog misica lica.

Metoda se pokazala kao najefikasnija kod horizontalnih bora na čelu, izmedu obrva i  oko očiju.

lako se mnogi ljudi plaše mogućih komplikacija, izvodenje ovog tretmana od strane stručnog lekara apsolutno je bezbedno.


Kako izgleda tretman ublažavanja bora?

Nakon pregleda i dogovora sa lekarom, klijentu se nanosi lokalni anestetik u vidu kreme ili gela, a uspešnim su se pokazale hladne komprese. Zatim se najfinijim iglicama supstanca injektira ispod kože u regijama čela, izmedu obrva i oko očiju. Preciznim aplikovanjem utiče se upravo na  onaj mišic čijom mimikom pravimo tu boru. Kada je kontrakcija mišića onemogućena, koža počinje vidno da se zateže i bore polako nestaju.

Ova metoda ne spada u bolne tretmane, nema puno uboda i kratko traje. Može se javiti crvenilo na mestima uboda, redje blaži podlivi koji se brzo povlače i lako prekrivaju šminkom.Posle tretmana možete se vratiti normalnim dnevnim aktivnostima. Rezultati postaju vidljivi posle 5 -7 dana i nakon prvog tretmana traju 4 -6 meseci. Nakon svakog sledećeg aplikovanja efekti traju sve duže.

Kome je namenjen tretman?

Tretman je namenjen svima koji zele zdrav podmladjen izgled lica, bez bora, na brz i proveren način. Tretman ublažavanja bora preporučujemo damama i muskarcima koji imaju izražene dinamične bore na čelu, izmedu obrva ili oko očiju.


HIJALURONSKI FILERI


U svetu Anti age tretmana, među najpopularnijim tretmanima nalaze se biorazgradivi hijaluron fileri. Ovi fileri sadrže hijaluronsku kiselinu koja je sastavni deo naše kože i efikasno popunjavaju bore, podmlađuju nas, ulepšavaju i koriguju nepravilnosti na licu.

Hijaluronska kiselina je prirodna komponenta naše kože, ima efekat sunđera i zadržava veliku količinu vode kako bi koža ostala zategnuta, hidrirana i meka. Nakon tridesete godine starosti proizvodnja hijalurona kreće postepeno da opada, a već između 40. i 50. godine života izgubimo oko 50% hijaluronske kiseline.

U zavisnosti od brzine opadanja hijalurona, koža postaje suva, dehidrirana i polako se javljaju statične i dinamične bore.


Koje su prednosti hijaluronskih filera?

Rezultati ovog tretmana su najčešće vidljivi odmah, pa nije ni čudo što ovaj tretman postaje sve popularniji. Hijaluron filerima možemo značajno podmladiti kožu lica, ukloniti bore, izvršiti različite korekcije usana, jagodica ili obraza. Sama procedura ne traje dugo i izvodi se sa lokalnim anestetikom ako za to ima potrebe. Hijaluron se aplicira u različite slojeve kože u zavisnosti od želja i potreba klijenta.

Kako izgleda hijaluronski tretman?

Tretman hijaluron filerima se izvodi uz pomoć specijalne tanke igle i injekcije. Pre aplikacije hijaluron filera na regiju se nanosi anestetik u obliku kreme ili gela pa je cela procedura uglavnom bezbolna. Apliciramo određenu količinu hijalurona ispod kože u zavisnosti od želje klijenta i tako vršimo popunjavanje bora, ispravljamo nepravilnosti na licu, popunjavamo ožiljke, konturišemo, oblikujemo i podižemo lice a po želji, popunjavamo usne, jagodice, obraze…

Postoje različite vrste hijaluron filera u zavisnosti od regije lica za koju su namenjeni. Tretman hijaluronom traje od 20 do 60 minuta i pacijent se odmah nakon tretmana može vratiti svojim uobičajenim aktivnostima. Rezultati se najčešće vide odmah. Ponekad je moguća pojava prolaznog crvenila ili manjeg otoka koji se brzo povlači.


Nekoliko meseci nakon tretmana, hijaluronska kiselina se prirodno razgrađuje. Dužina efekta hijalurona zavisi od enzima hijalurodinaze koji se prirodno razlaže u koži pacijenta i kao i pridržavanja saveta lekara. Resorbuje se iz organizma u toku 6-9 meseci.

Kada početi sa tretmanom?

Tretmanom hijaluron filerima se preporučuje sa pojavom prvih bora što zavisi od brzine opadanja hijalurona u koži pojedinca. Pored godina, na nivo hijalurona utiču i životne navike i stil života kao što su loša ishrana, preterano izlaganje suncu, pušenje, nedostatak sna, zagađenje vazduha i sl.


Kontaktirajte nasPratite nasCopyright by Bloomdental 2020. All rights reserved.