Invisalign (providne proteze)

Invisalign je poznati američki sistem providnih proteza, broj 1 u svetu kada je u pitanju ortodoncija ( pomeranje zuba ) kod odraslih.

Želite da ispravite svoje zube? Želite da se to obavi u što kraćem roku i po veoma povoljnim cenama? Voleli biste da se vaša proteza “ne vidi”? Imamo pravo rešenje za vas.

Invisalign je poznati američki sistem providnih proteza, broj 1 u svetu kada je u pitanju ortodoncija ( pomeranje zuba ) kod odraslih. Neretko se dešava da stomatolozi rade “folije” i da ih nazivaju invizalajn, ali to nikako nije isti tretman.

Za Invisalign tretman otisci i slike se šalju u Ameriku na obradu. Po završetku obrade oni šalju nazad digitalni plan terapije gde pacijent vidi kako će se pomerati zubi iz nedelje u nedelju, koliko dugo će tretman trajati i kako će zubi izgledati na kraju. Digitalni plan pokazuje krajnji rezultat koji pacijent dobija pre nego sto se počne sa tretmanom. Nakon što pacijent potvrdi da je zadovoljan finalnim rezultatom, mi odobravamo izradu alajnera (proteza) koje su 3D stampane.


Software precizno predviđa i planira pomeranje zuba, tako da odmah izrađuje potreban niz folija. Pacijent započinje terapiju folijom pod rednim brojem 1. Svaka folija se nosi jednu do dve nedelje, kada se prelazi na foliju broj 2 itd. Sve do pslednje folije. Nošenje je individualno jer nemaju svi istu gustinu kosti, isti raspored i veličinu zuba. Vreme nošenja je izuzetno bitno. Preporučuje se da se folije nose što duže u toku dana, za 24h bar 20-22 h. Nakon zavrsenog tretmana nosi se retenciona folija. Naime ova folija za ispravljanje zuba je čuvar postignutih efekata terapije. Prvih mesec dana se nosi 14-16h dnevno, nakon toga se vreme nošenja postepeno može skraćivati, dok se noćno nošenje praktikuje bar 12 meseci.

Ovaj tretman u svetu je izuzetno popularan tretman kod odraslih (young professionals).


Kad koristimo nevidljive proteze za ispravljanje zuba?

Invisalign providne proteze koristimo u svim slucajevima:

• Teskoba, razmak izmedju zuba
• Loša nagnutost zuba posebno prednjih

Koja je prednost Invisalign folija?

• Mogućnost intervencije na zubima
• Bolje održavanje oralne higijene
• Tanke su, providne i prijatne za nošenje
• Kako odmah dobijete ceo terapijski niz folija ne morate dolaziti na česte kontrole – posebno značajno za pacijente koji žive ili rade van Srbije
• U estetskom smislu su superiorne

Kontaktirajte nasPratite nasCopyright by Bloomdental 2020. All rights reserved.