Implanti

Mogućnost nadoknade zuba koji nedostaje bez oštećenja preostalih zuba danas svakako predstavlja cilj kome težimo u stomatologiji.

Mogućnost nadoknade zuba koji nedostaje bez oštećenja preostalih zuba danas svakako predstavlja cilj kome težimo u stomatologiji. Implantologija čini deo savremene kliničke stomatologije.

Dugogodišnja praksa je pokazala da je ugradnja implantata rutinski zahvat koji traje tridesetak minuta, potpuno je bezbolan i radi se u lokalnoj anesteziji. Implantatima se reševa nedostatak jednog ili više zuba, pri čemu implantat služi kao nosač za buduću protetsku nadoknadu.

Potrebno je gotovo tri meseca da kost sraste sa implantom (oseointegracija). Nakon toga na implant se može staviti krunica ili most – u zavisnosti koliko zuba nadoknađujemo.


Single implant

Ukoliko nedostaje jedan zub ugradnja implantata je najbolje rešenje, jer u tom slučaju čuvamo dva susedna zuba koji bi se morali brusiti ukoliko se izrađuje klasičan most.


Multi units

Ukoliko nedostaje više zuba implantati služe kao nosači za most.


Full mouth or full jaw restoration (All on 4)

Fiksno rešenje je most na implantatima, ugrađuje se minimum 4-6 implantata u jednu vilicu a zatim se izrađuje cirkularni most. U ovakvim slučajevima veoma je popularna tehnika „Osmeh za dan“ (Teeth in a day/ Smile in a day) kada u toku jednog dana ugrađujemo implante i postavljamo privremeni most. Pacijent napušta ordinaciju sa fiksnim zubima pa je zato jako popularno kod pacijenata. Taj most se menja nakon tri meseca stalnim mostom.


Doživotna garancija na zubne implante

Na ugrađene implantate pacijent dobija doživotnu garanciju proizvođača. Eventualnu ponovnu ugradnju ne plaća.
Kako bi zubni implantati što duže trajali, proizvođači su postavili uslove za garanciju kojih se moraju pridržavati pacijenti i stomatolozi:

• tri obavezne godišnje kontrole
• besprekorno održavanje od strane pacijenta
• Na kontrole pacijente podseća naša Bloom dental ordinacija.

Pacijenti koji zbog boravka u drugim mestima nisu u mogućnosti da dolaze na redovne kontrole u našu ordinaciju, iste mogu obaviti kod stomatologa u mestu svog prebivališta.

Kontaktirajte nasPratite nasCopyright by Bloomdental 2020. All rights reserved.