DentalCare monthly updates

VESTI

Citajte o novostima iz nase ordinacije i tretmanima koje nudimo


09/апр/2021

U modernom dobu u kome zivimo svedoci smo da se osim zdravlju, sve veca paznja posvecuje estetici zuba i osmeha. Ravni, beli zubi su simbol mladosti, lepote i zdravlja pa samim tim sve veci broj pacijenata tezi da to i postigne. 

Kada je u pitanju ispravljanje zuba odrasli pacijenti su do sada bili ograniceni na izbor izmedju takozvane fiksne proteze koja je neudobna i veoma vidljiva i folija koje imaju ogranicenu moc korekcije nepravilnosti. 

Zadovoljstvo mi je da Vam predstavim inovativnu metodu ispravljanja zuba koja je vec dugi niz godina u upotrebi u svetu, a od sada konacno i kod nas dostupna. U pitanju je svetski brend providnih proteza, Invisalign. Ova americka kompanija je bila pionir na polju providnih proteza, a danas su lideri na svetskom trzistu. 

Sta je Invisalign?

 Rec je o providnim protezama koje su izradjene uz pomoc moderne tehnologije i 3D stampanja, sto omogucava korekciju skoro svih ortodontskih nepravilnosti. Skoro jednako su efikasne kao i klasicne fiksne proteze, a danas su tretman broj jedan u ortodonciji odraslih pacijenata. 

Koji je tok Invisalign terapije?

Prva faza je uzimanje fotografija i otisaka ili skeniranje zuba. Nakon toga dobijamo digitalni plan terapije, odnosno video 3D model (Clin Check) koji veoma precizno pokazuje pocetno stanje, kako ce se zubi pomerati, koliko dugo ce tretman trajati i najvaznije,krajnji rezultat terpije.  Postoji mogucnost korekcije plana, a kada pacijent potvrdi da je zadovoljan planom odobravamo izradu proteze. Zelim da naglasim da se proteze 3D stampaju u USA i nose zastitni Invisalign logo kao znak autenticnosti. 

Kada zapocnete tretman vazno je da se folije nose redovno. Preporuceno je 20-22h dnevno, a neophodno ih je skinuti kada cistite zube ili jedete. 

Folije se menjaju na 7-14 dana, a kontrole se zakazuju na 2 meseca.

 

Prednosti Invisalign-a

Ogromna prednost je to sto mozete videti krajnji rezultat terapije pre nego sto zapocnete tretman.

Folije su veoma udobne za nosenje i skoro nevidljive. Zbog toga su narocito popularne kod odraslih pacijenata tzv. young professionals  koji sada imaju mogucnost ispravljanja zuba na diskretan nacin i bez upotrebe klasicne fiksne proteze koja je cesto asocijacija na tinejdzersko doba. 

Za razliku od klasičnih fiksnih proteza, Invisalign proteze pacijenti mogu skinuti kada to požele, što im omogućava olakšano čišćenje zuba i samih proteza.

Proteze su izradjene tako da precizno nalezu na zube, što ih čini udobnim za nosenje.

Invisalign tretman se moze raditi kao cisto ortodontski tretman ali se isto tako moze kombinovati sa drugim tretmanima moderne stomatologije. To je narocito slucaj kada za cilj imamo ne samo ispravljanje zuba vec postizanje maksimalnog estetskog poboljsanja. 

U svojoj praksi često Invisalign terapiju kombinujem sa drugim tretmanima, pa tako nakon terapije Invisalignom često sledi beljenje zuba, lasersko konturisanje desni ili preoblikovanje zuba kompozitnim bondingom (preoblikovanje zuba belom plombom) ili vinirima.

Često se dešava da pacijenti dodju na konsultacije i da žele da nepravilnosti zuba isprave nekim protetskim radom kao što su viniri ili krunice što zahteva brušenje zuba. Zahvaljujući Invisalignu u mogućnosti sam da ponudim minimalno invasivan tretman kojim nepravilnosti polozaja korigujemo pomeranjem zuba invisalignom do pravilnog položaja, a zatim oblik korigujemo kompozitnim bondingom. Dakle bez brusenja zuba postizemo optimalan estetski ucinak. Cesto je potrebno korigovati i liniju desni. Na raspolaganju nam je nekoliko metoda , a za minimalne korekcije najcesce koristimo laser. Uz pomoc lasera korigujemo desni tzv.gummy smile i klinicki produzavamo krunice zuba. 

Invisalign, kao tretman savremene stomatologije, ima siroku upotrebu, Bilo da razmisljate samo o ispravljanju zuba tj.fiksnim protezama ili celokupnoj transformaciji osmeha, obavezno se informisite kod svog stomatologa i o ovoj opciji pre donosenja konacne odluke. Kao licencirani doktor od strane Invisalign kompanije vec 7 godina svedocim izvanrednim rezultatima koje Invisalign terapija postize. Saznajte i Vi zasto je Invisalign broj jedan tretman u svetu.


Kontaktirajte nasPratite nasCopyright by Bloomdental 2020. All rights reserved.