Izbeljivanje zuba

Ova procedura je 100% bezbedna. Izbeljivanje zuba na ovakvom tehnikom čini zube svetlijim za dve do čak šest nijansi.

Postoje različiti faktori koji dovode do toga da zubi izgube svoju belinu kao i mnogo načina da se njihova prirodna nijansa vrati ili da oni postanu još belji nego što su prirodni zubi. Izbeljivanje zuba podrazumeva uklanjanje različitih diskoloracija (pigmentacija) koje zube čine tamnijim.

Primenom ove tehnike vaši zubi postaju svetliji za nekoliko nijansi, a u nekim slučajevima i potpuno beli u zavisnosti od želje pacijenta.

Našim pacijentima nudimo dve opcije primene ove tehnike:

• Kućno izbeljivanje zuba


Izbeljivanje zuba u Bloom dental ordinaciji

Ordinacijsko beljenje zuba podrazumeva nanošenje gela na površinu zuba. Gel se aktivira upotrebom posebne UV lampe. Ova procedura je 100% bezbedna. Izbeljivanje zuba na ovakvom tehnikom čini zube svetlijim za dve do čak šest nijansi. Sama procedura traje oko sat vremena. Ordinacijsko izbeljivanje se takođe može kombinovati sa kućnim, ukoliko pacijent želi još bolji efekat.

Kućno izbeljivanje zuba podrazumeva nošenje posebnih folija. Folije se individualno prave za svakog pacijenta na osnovu uzetog otiska zuba. U folije se unosi poseban gel za beljenje zuba. U zavisnosti od želje pacijenta stomatolog može da preporuči gel za noćnu ili dnevnu upotrebu. Ovom metodom zubi se bele postepeno. Pacijent može sam da kontroliše boju svojih zuba i odluči kada želi da obustavi tretman. Obično je potrebno dve do tri nedelje za potpuni efekat.


Zašto zubi nisu više beli?

Postoje različiti faktori koji utiču na to da naši zubi nakon određenog vremena postanu tamniji. Neki od tih faktora su spoljašnji (čaj, kafa, cigarete i sl.) Oni stvaraju pigmentacije na samoj površini zuba. Na njih se može uticati redovnom higijenom zuba, uklanjanjem zubnog kamenca i naslaga sa površine zuba redovnom posetom stomatologa.
Unutrašnji faktori potiču od diskoloracija koje su ugrađene u zubnu supstancu. Zubi mogu biti tamniji zbog upotrebe različitih lekova, bolesti koja je prouzrokovala depigmentaciju, infekcija, trauma ili godina.

Profesionalno izbeljivanje zuba uspešno deluje kako na spoljašnje tako i na unutrašnje faktore. Ovo je reverzibilan tretman, pogodan za pacijente koji su zadovoljni oblikom svojih zuba i samo žele da ih posvetle. Rezultat obično traje oko šest meseci, nakon čega bi trebalo da se ponovi.

Kontaktirajte nasPratite nasCopyright by Bloomdental 2020. All rights reserved.